QA Manual

Learn software testing from zero!

Ce vei învăța

Cursul de testare online se adresează celor care vor să intre în IT și nu știu de unde să înceapă. Acest curs le va oferi o imagine de ansamblu despre cum se lucrează într-o firmă de IT, unde intervine testarea în viața unui produs, de ce e importantă testarea, iți va face și o scurtă introducere în ceea ce înseamnă un produs informatic sau cum funcționează un website. Apoi, cursul te va purta prin nivelele de testare și diversele tipuri de testare ale unui website. Pe lângă faptul că vei înțelege cum se testează efectiv un produs și modurile în care îl poți testa, vei învăța cum să iți planifici munca, să faci o estimare corectă sau să scrii cazuri de testare.

Cursul este în limba română pentru o mai ușoară asimilare dar prezintă și explică noțiunile principale și în limba engleză, limbă folosită des în companiile de IT.

Avantajele unui curs online

Unul dintre avantajele acestui curs este că iți oferă posibilitatea de a învăța testare din confortul propriei case. Tot ceea ce ai nevoie este un laptop conectat la internet.

Un alt beneficiu important este că un curs online este mai ieftin decât unul ținut în sala de cursuri. Deoarece cheltuielile organizatorice scad cursul poate fi oferit la un preț mai mic. Mai mult nu vei mai avea cheltuieli de transport sau de cazare.

Un alt avantaj este că poți sa înveți atunci când ai tu timp: fie după servici, cursuri sau în weekend. Iar timpul tău va fi valorificat mai eficient deoarece nu îl vei mai irosi pe drumuri, parcurgând distanțele dintre servici și sala de curs sau dintre sala de curs și casa ta.

Mai mult vei putea învăța în ritmul tău! Poți parcurge mai multe lecții o dată sau poți să insiști mai mult pe unele concepte, poți să mai asculți o dată o secțiune pentru a aprofunda lucrurile învățate.

Și pentru că tot veni vorba de aprofundare, cursul testează atât teoretic cât și practic cunoștințele pe care le acumulezi. După fiecare secțiune parcursă vei putea să dai un test care iți va verifica cunoștințele teoretice și vei putea rezolva diverse „task-uri” care te vor ajuta să pui în practică toate conceptele învățate!

Cursul te va pune la curent cu tehnicile, instrumentele și modul de lucru dintr-o firmă de IT. Acest lucru va face integrarea ta într-o firmă de IT mult mai ușoară.

Iar dacă vrei să fi un tester complet te invităm să urmezi mai apoi și cursul online de testare automată care va fi disponibil la sfârșitul acestui an!

În urma cursului de testare online, vei putea fi în stare să iți asumi responsabilitatea pentru sarcini de testare din ce în ce mai complexe și să duci la bun sfârșit activități de testare manuală și testare automată. Vei primi bazele necesare pentru a-ți putea dezvolta abilități tehnice tot mai semnificative și vei ajunge să găsești satisfacție în provocări pe care poate nu ți-ai fi închipuit că le-ai putea depăși.

Cursul este format dintr-un total de 43 de laboratoare organizate în 8 secțiuni plus resurse și tutoriale unde vei găsi mai multe informații despre anumite concepte sau despre cum se folosesc anumite tool-uri. Fiecare laborator se concentrează pe un singur concept sau un concept în relație cu un altul, ajutându-te în acest fel să iți structurezi mental mult mai ușor informația acumulată. Se începe cu concepte mai ușoare și treptat, se crește nivelul complexității. La sfârșitul fiecărei secțiuni vei întâlni teste teoretice de verificare a înțelegerii conceptelor prezentate și assignment-uri - teme practice - unde iți vei pune la lucru cunoștințele acumulate.

Contact

Telefon: 0724529648

Email: [email protected]


Trainer


Daniel Cosman
Daniel Cosman

Timp de 7 ani am lucrat în diverse firme de IT unde am avut oportunitatea să învăț o mare varietate de instrumente și technologii de lucru. La început m-am ocupat de testarea manuală a aplicațiilor însă cu timpul am trecut la testarea automată, am devenit team lead și mai târziu QA Manager. Aproape toți oamenii pe care i-am angajat ca și testeri veneau din alte domenii decât cel de IT. Am lucrat împreună cu ei și i-am ajutat să facă trecerea de la domeniul absolvit sau în care lucraseră până atunci la job-ul de QA Engineer.

În urmă acestor experiențe de success, am înființat FastTrackIT. În cadrul acestei companii am avut ocazia, împreună cu alți traineri, să recalificam sute de cursanți. Până în prezent, în cadrul companiei au absolvit 10 grupe de Testare şi multe alte grupe de programare în diverse limbaje: JAVA, C#, PHP. În ultimul an, am început o colaborare cu firma Arini care ne-a deschis posibilitatea de a oferi celor care absolvă cursurile noastre de programare sau testare automată o diplomă acreditată de către Ministerul Muncii și Educației de “Analist Programator” recunoscută în UE, Canada și America. Cu o rată de angajare între 30% și 80%, în funcție de grupa de cursanți, suntem încrezători în cursurile create de noi deoarece acestea sunt mereu actualizate și îmbunătățite. Îți urez success!


Curricula cursuluiFAQ


La ce se referă teremenul assignment-uri?
Sunt teme/task-uri pe care le primești la sfârșitul fiecărei secțiuni. Este important să faci aceste assignment-uri deoarece atunci când aplici practic un concept teoretic este momentul în care îl înveți cu adevărat.
Ce garanție am că mă angajez?
Procentul de angajare al cursanților noștrii este între 30% și 80%, în funcție de grupa de cursanți. În restul de procent a celor care nu se angajează, sunt incluși și cursanți care nu doresc să se angajeze sau care sunt deja angajati și au făcut cursul ca să se perfecționeze. (Acest sondaj este rezultatul cursurilor offline)
Care este nivelul de dificultate al cursurilor Fasttrackit?
Cursul de testare manuală nu necesită cunoștințe prealabile de testare. Totuși, pentru a înțelege anumite tehnici trebuie să ai minimul de cunoștințe despre operarea cu calculatorul și despre funcționarea unui website. Chiar dacă îți lipsesc aceste cunoștințe, noi am pregătit o secțiune specială prin care căutăm să folosim același înțeles pentru terminologia IT.
Cât durează să parcurgi aceste cursuri?
Lungimea totală a lecțiilor cursului de testare manuală este de aproximativ 3 ore. Cursurile noastre online sunt concepute astfel încât după parcurgerea unei secțiuni sau porțiuni de secțiune să urmeze un chestionar de evaluare și assignmenturile. Acest lucru înseamnă că doar vizionarea lecțiilor nu este suficientă. Vizionarea lecțiilor plus rezolvarea chestionarelor și a assignmenturilor necesită mult mai mult timp. În concluzie, timpul necesar parcurgerii complete a întregului material al cursului poate depăși 40 de ore.
Cât de pragmatic este acest curs?
Foarte pragmatic! Datorită profesioniștilor din domeniu care vă sunt traineri veți fi la curent nu doar cu ce se cere în general într-o firmă de IT ci și cu modalitatea practică în care puteți aplica ceea ce ați învățat: cum vă instalați programele de care aveți nevoie, cum setați computerul astfel încât să evitați unele erori de sistem când realizați testări, cum rezolvați eventualele erori ce pot apare ș.a.m.d.
Sunt cursurile ușor de vizualizat și folosit pe o tabletă sau un telefon mobil?
Da, deoarece platforma pe care sunt găzduite cursurile noastre este capabilă să suporte și conexiunea cu alte tipuri de device -uri, adică mobile responsive.
În cât timp aș putea să îmi scot investiția făcută în acest curs online?
Deși investiția în propria persoană este cea mai durabilă totuși rambursarea ei necesită timp. Cu cât viteza personală de acumulare de cunoștințe, seriozitatea implicării în rezolvarea itemilor testelor cu întrebări sau a assignmenturilor, varietatea sarcinilor suplimentare pe care ți le asumi și este mai mare cu atât rambursarea investiției se va face mai rapid. Pe o piață ca și cea din Cluj-Napoca pentru o persoană care investește serios perioada de recuperare a investiției este mai mică de 5 luni.
Există vreun sfat pe care mi l-ați da ca să fiu mai eficient în acumularea cunoștințelor acestor cursuri și apoi în vederea obținerii unui job în domeniul IT?
Ar fi câteva sfaturi iar ele sunt în totalitate dependente de tine: - caută-ți ritmul propriu de învățare, timpul când ești cel mai eficient în învățare, locul preferat unde te poți concentra cel mai bine la ceea ce înveți și fă-ți un ritual din participarea zilnică la cursuri - dacă nu ești obișnuit sau nu îți place să pui întrebări în cadrul ariilor de comentarii ale fiecărei lecții atunci schimbă-ți obiceiul și fă-o ori de câte ori vrei să pricepi mai bine anumite subiecte abordate în cursuri; mai mult obișnuiți-vă să oferiți răspunsuri la întrebările altor cursanți... veți reuși astfel să vă verificați completitudinea cunoștințelor ce le dețineți - faceți-vă conturi pe website -urile unde se discută despre diferite subiecte legate de profesia de tester și căutați să aprofundați pe cont propriu subiectele discutate la lecțiile cursurilor - aplicați tehnicile învățate la cât mai multe situații concrete
Ce fac dacă de-a lungul vizionării cursurilor îmi trec prin minte întrebări la care nu găsesc răspunsuri?
Fiecare lecție, grup de întrebări și assignment are o zonă de Comentarii unde se pot posta întrebări; dacă nici un alt cursant nu îți oferă un răspuns satisfăcător atunci trainerul cursului va interveni postând răspunsul corect la întrebarea ta. Existența acestei zone a comentariilor are ca principal scop încurajarea colaborării; studiile arată că cursanții învață mai bine unul de la altul...
Ce se întâmplă dacă sunt nepotrivit pentru această profesie sau pur și simplu nu îmi place stilul de abordare a subiectelor?
Efortul nostru continuu este de a ajunge să fim de folos oricui își dorește să învețe această profesie. Totuși dacă nici cum nu ți se potrivește acest curs, atunci ai posibilitatea ca în primele 30 de zile de la înscriere să ne scrii, iar noi îți vom returna banii înapoi.
Când începe și când se sfârșește acest curs?
Cursul începe pentru tine de îndată ce te-ai înscris la el, dar nu se sfârșește niciodată. Timpul de care ai nevoie ca să îl parcurgi în întregime depinde de ritmul în care vei reuși să înveți tu.
Am câteva întrebări, cum aș putea să vi le adresez?
Te rugăm să ne contactezi pe emailul [email protected]


Preț: 200 €Pentru înscriere contactați: 0724529648!